Spoel de witte bonen in zeef onder koud water af en laat ze uitlekken.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
Doe de bonen en de artisjokharten in een schaal en schep ze door
elkaar.
Pel en snipper de ui.
Neem de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit de olie en fruit de ui ± 2 minuten zachtjes.
Voeg het citroensap, de wijn en de tijm toe en verwarm alles ± 5
minuten tegen de kook aan.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het door bonen (=
bonensalade).
Zet de bonensalade afgedekt ± 30 minuten op een koele plaats, schep
de salade af en toe om.
Verdeel intussen de peterselie in kleine plukjes.
Garneer de salade met olijven en peterselie.
Serveer er warm stokbrood of ciabatta bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |